Stránky

nedeľa 17. júla 2011

čo si myslíte: sú nám počítačové hry prospešné alebo nám škodia ?


Počítač je unikátnym vynálezom našej doby, ktorý sa v posledných rokoch stal takmer nutnosťou. Môžeme ho využívať na prácu, internet či na hru. Dnes žeme nájsť viac než širokú škálu rôznych hier, od logických, ktoré nám pomáhajú trénovať mozog , oddychových hier, pri ktorých si žeme zrelaxovať myseľ , postrehových, ktoré tiež cvičia našu pamäť, po krvavé akč hry s hororovými scénami. Sú určite v rozumnej miere pre nás prospešné, ale nadmerné vysedávanie pred počítačom, z ktorého na nás svieti nekompromisné umelé svetlo, určite nikomu na zdraví nepridá. Śkodí našimočiam, spôsobuje bolesti hlavy, nervozitu a únavu a nie je pozitívnym prínosom ani pre našu psychiku. Sú hry dobré pre deti? Existuje veľa hier, pri ktorých sa žu veľa naučiť, oddýchnuť si a dopriať si zábavu.. Ale uznajte, či je dobré, keď sedia pred počítačom 8 alebo viac hodín a z obrazovky na ne kaž chvíľu vybehne vyškerený zombie, alebo bezzubý vrah s nožom v jednej ruke a revolverom v druhej…Myslím, že tu platí to všeobecné pravidlo, čo platí pre všetko: že všetkého priveľa škodí a v primeranej miere prospieva…
Počítač môže byť naším skvelým pomocníkom a prostriedkom na uľahčenie práce a tiež zdroj relaxu a zábavy… alebo naším nepriateľom, zlodejom nášho času a závislosťou,ktorej sa nevieme zbaviť. Záleží len od nás, čo z neho urobíme.
 
 
Čo si myslíte, nám počítačové hry nápomocné a prospievajú našej psychike alebo naopak škodia?
 
Je správne, že malé deti hrajú počítačové hry namiesto hry vonku?
Je počítač naším pomocníkom alebo zlodejom času?

1 komentár:

  1. Dobrý deň,

    Práve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.

    Ďakujeme vopred!

    S pozdravom

    Silvia Karasová
    redakcia Kankan.sk
    skarasova@kankan-group.com

    OdpovedaťOdstrániť